Hvad Er Street Photography?

Pixabay, Pexels -

Det ligger næsten lidt i ordet, men Street Photography er, hvor du har det natur, gader, byer, parker osv. i fokus og tager en masse fede billeder.

Disse billeder kan både være 100 % opsatte, men bestemt også tilfældige. 

Er man en street photographer, ja så går man lidt og observerer gaden og folkene på den. Det er med at holde øje med den perfekte situation eller det perfekte øjeblik, hvor man måske kan få det billede, som man leder efter.

Enhver street photographer har også hver deres fokus. Nogle har kun på 'naturen' i gaderne, livet på offentlige steder, eller det 'skumle' i gyderne og det usete.

Et eksempel fra min egen tilværelser er, at engang var en fotograf i min lokale by, som skulle tage et ugentligt billede til den lokale avis. Her var det smilet, der havde fokusset. Det smil, der blev taget et billede af, kom i avisen, hvor man så efterfølgende kunne få en lille gave for at give et smil til alle den dag.

Det fede ved at se billeder fra verden udenfor, og ikke fra et studie, er også, at du kan tage et billede den ene dag og måske 5-10 min. senere, så kan du tage et nyt, som afviger meget fra det første. Det er jo alt, der ændrer sig hele tiden - mennesker, lys, gaden, vejr osv.

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til dette indlæg. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: ørestikker. Dette gælder dette indlæg - tak for dette.