Hvad Er 8K?

Pixabay -

8K er den i 2020 bedste skærmopløsning, der er tilgængelig. 8K betyder, at du har en opløsning, der hedder 7.680 x 4.320 pixels. Det giver din skærm lidt over 33 millioner pixels og dermed et yderst detaljeret billede.

De første 8K TV udkom i 2018, men er endnu ikke helt slået igennem på verdensplan. Efterspørgslen af 8K TV er dog vokset i 2020, men muligheden for at se TV i 8K er dog ikke muligt mange steder endnu, da mange udbydere og streamingtjenester ikke viser indhold i den kvalitet endnu.

8K - derfor skal du vælge en stor skærm

Størrelsen på dit tv har meget at sige for, hvor meget du bemærker opløsningen. Jo større dit tv er, jo bedre opløsning har du brug for - og jo mere lægger du mærke til det.

Antallet af pixels på skærmen har betydning for, hvor stor din skærm skal være. Er der for mange pixels i forhold til skærmens størrelse. Er der for få pixels, så vil billedet virke uskarpt og grynet, mens hvis der er for pixels kan det også give et dårligt billede.

Det betyder, at du med 4K skal have en skærm på omkring de 55 tommer, mens du med 8K skal se på skærme i en størrelse af 65-75 tommer for at få det optimale billede.

Et 8K tv giver samme kvalitet og detaljeskarphed på fem meters afstand, som du får ved at sidde med en fuld HD-skærm på en bærbar på samme afstand.

Med 8K får du dermed et meget større billede, der har en meget bedre detaljevisning, som giver dig et meget mere detaljefyldt billede - uden at det forringer kvaliteten på skærmen.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et enormt udvalg af smart elektronik lige fra bluetooth højttalere til Apple Airpods og andre smarte gadgets som et vildtkamera i avXpertens enorme udvalg af elektronik i alle former og størrelser.