Hvad Er Megapixels?

Pixabay -

Når man skal købe en ny telefon, fjernsyn eller andre typer af skærm, så vil man ofte høre en masse snak om det, der hedder Megapixel. Mange ved nogenlunde, at det har noget med skærmen, og hvor “god” den er, men de færreste ved helt konkret, hvad der bliver snakket om.

Hvad er Megapixels? Megapixels er grundelementet i en skærm. Kort sagt, så er det alle de små felter, der til sammen giver det fulde billede. 1 megapixels består af godt og vel en million almindelige pixels. Hvis et billede er firkantet og ikke har en glidende overgang, så vil man kalde billedet for pixeleret, hvilket betyder, at der ikke er nok pixels i billedet til at give et ordentligt billede.

Når man snakker om antallet af pixels på en skærm, så vil man ofte kalde det for opløsning. I nye fjernsyn er antallet af pixels så højt, at det simpelthen vil være upraktisk at sige så høje tal. Derfor gør man det, at man tager antallet af pixels i højden, og ganger det med antallet i længden. Dette tal giver det, man ofte blot refererer til når man snakker opløsning.

For eksempel har et 4K Fjernsyn hele 8.847.360 pixels.