Hvad Er Et Spejlreflekskamera?

Pixabay -

Der var en årrække, hvor alt og alle bare måtte eje et digitalt spejlreflekskamera. Men hvad er det egentlig for et kamera, og hvorfor hedder det et spejlreflekskamera? Dette vil vi forsøge at besvare i denne artikel. 

Hvad er et spejlreflekskamera? Et spejlreflekskamera er en type kamera, der har designet med et specielt system af spejle og prismer. I praksis betyder det, at man kigger ud gennem kameraets objektiv, når man kigger i den optiske søger. Altså, det billede, som du ser i søgeren, vil være 1:1 med det billede, du tager. 

Mange har været begejstrede for denne type af kamera, fordi at man har mulighed for at se det motiv, man tager billeder af. Dette gør det nemt at finde det rigtige lys, vinkel og afstand. 

Et spejlreflekskamera er også et meget fleksibelt kamera. Du har mulighed for at udskifte objektivet, som i praksis gør, at man har mulighed for at udvide brændviddeområdet, bruge bedre optikkere og lignende. 

Ulempen ved denne type kamera er, at de typisk vil være både større og tungere end andre typer. Den store størrelse skyldes, at der rent fysisk skal være plads til både spejlmekanismen og søgerprismen. 

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvad et spejlreflekskamera egentlig er for en type kamera.