Hvad Er Mirrorless Kamera?

Jumpstory -

Et mirrorless kamera er et alternativ til de klassiske spejlreflekskameraer. Som navnet indikerer, så er den helt store forskel på mirrorless kamera og spejlreflekskameraerne, at mirrorless kameraer ikke sender lyset ind på sensoren via et spejl.

Når du tager billeder med et mirrorless kamera, så sendes lyset via objektivet direkte ind på sensoren, når du trykker på udløseren. Det gør, at du kan tage hurtigere billeder med et mirrorless kamera.

Mirrorless kamera - Skal jeg købe det nu?

Mirrorless kameraer blev i et godt stykke tid ikke helt anset som et reelt alternativ til spejlreflekskameraerne. Det var indtil, at Sony for alvor kom på banen med deres A7 Alpha 7.

Sony har her været med til at sætte skub i udviklingen af mirrorless kameraer. Siden er flere af de andre store kameraproducenter også begyndt at komme på markedet med nogle stærke bud på spejlfrie kameraer.

Et spejlløst kamera er måske et godt bud til nybegyndere eller knap så erfarne fotografer. Mirrorless kameraer har en elektronisk søger, der gør det muligt for dig at se, på skærmen, hvordan dit billede vil se ud med de enkelte indstillinger.

På et spejlreflekskamera forbliver billedet på skærmen det samme, hvorved du faktisk først kan se resultatet, når du har taget billedet. Det gør også, at mere erfarende fotografer stadig har en tendens til at vælge spejlreflekskameraer fremfor mirrorless kameraer.

Den elektroniske søger i et mirrorless kamera har dog også en betydning på batteriets levetid, da det koster en del strøm, når du skal holde den elektroniske søger i gang. De fleste fotografer har dog altid et ekstra batteri med sig, så har du det, vil du næppe mærke en effekt af dette.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik som fx bluetooth høretelefoner, nye gamer keyboards eller måske et elektronisk varmetæppe til de kolde måneder.