Hvad Er Megapixel?

Jumpstory -

Megapixel er betegnelsen for, hvor mange pixels der er på et billede. Antallet af pixels - og deraf megapixel afgør, hvor godt billedkvaliteten bliver i bestemte størrelser, når du printer billedet ud.

En megapixel er 1.000.000 pixels. Du har dermed 20.000.000 pixels, hvis du har et kamera med 20 megapixel. Jo flere megapixel dit kamera har, jo større kan du printe dit billede ud, uden det går ud over kvaliteten.

Så mange megapixel skal du have

De fleste kan faktisk klare sig med kameraer med langt færre megapixel, end de lige går og regner med. Langt de størst billeder udskrives nemlig sjældent i større formater, end 8'' x 6'', hvilket svarer til 21 x 15.

For at kunne printe ud med 300 dpi, skal du blot bruge et billede med fire megapixel. Det giver en opløsning på 2464 x 1632 pixel. 

Se her hvor mange pixels du skal have, for at kunne printe de forskellige størrelser:

3 megapixel har en opløsning på 2048 x 1536 pixels. Det kan du udskrive billeder på 18 x 13 cm i fremragende kvalitet.

10 megapixel har en opløsning på 3872 x 2592 pixels. Det kan du udskrive billeder på 33 x 23 cm i fremragende kvalitet.

De fleste nye mobiltelefoner har sjældent indbyggede kameraer på under 12 megapixel. Du kan endda få mobiltelefoner med op til 50 megapixel.

Mobiltelefonerne kan dermed efterhånden godt konkurrere med de mange spejlreflekskameraer, når det gælder kvaliteten af billeder. Dog har du ikke samme indstillingsmuligheder på mobiltelefonerne, som du har på et kamera.

Vi takker for støtten

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for den støtte de har ydet til vores indlæg. Find et kæmpe udvalg af smart elektronik, heriblandt alt lige fra computer og gamer udstyr til smarte gadgets som fx et segboard - se here udvalget her: https://www.avxperten.dk/segboard/.