Hvad Er Brændvidde? Se Hvad Det Betyder For Dine Billeder

Jumpstory -

Brændvidden på dit objektiv har sammen med blænden stor betydning for, hvilke billeder du kan tage. Brændvidden er afstanden fra linsen i objektivet til sensoren i kameraet. 

I praksis betyder det, at brændvidden er kameraets synsfelt. Brændvidden afgør dermed, hvor tæt du kan komme på genstande, der er længere væk. Jo større brændvidde, jo tættere kan du komme på, uden at du skal bevæge dig rent fysisk.

Brændvidde giver dig flere muligheder

Hvor stor en brændvidde du skal bruge, kommer helt an på, hvad du skal tage billeder af, samt hvor tæt du er på dit motiv. Skal du tage billeder, hvor du er et stykke fra motivet, så er det en gode ide at have en stor brændvidde, da det tillader dig et mere detaljeret billede.

Når du skal vælge, hvilken brændvidde du skal have, så skal du overveje følgende:

  • Normal: Brændvidde på 50 mm.
  • Vidvinkel: Brændvidde på 35 mm eller under.
  • Tele: Brændvidde på ca. 75 mm eller over.

Når du skyder med en brændvidde på 50 mm, svarer det til, at du tager billeder, som var de taget med det menneskelige øje - både i forhold til afstand og detaljegrad.

Detaljegraden bliver mindre ved en vidvinkel, mens brændvidden bliver større ved et teleobjektiv, der giver dig mulighed for at komme endnu tættere på dit motiv.

Her trækker du motiverne tættere på dig, selvom du står langt fra dem. Du skal dog være opmærksom på, at dybdeskarpeheden ved en høj brændvidde er lav. Derfor skal du forsøge at tage billeder med så lav en brændvidde som muligt, hvis du ønsker en høj dybdeskarphed i dit billede.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til vores indlæg her. På avXpertens webshop finder du alverdens smart teknologi samt grej til kontoret eller gamer rummet som fx ny gamer stole, et nyt tastatur, musemåtte eller headset.